Oftast består den också av selleri, lök, tomat, oliver, kapris och pinjenötter, men det finns väldigt många olika versioner, beroende på i vilken siciliansk landsbygd du befinner dig på
På bussen hem funderade jag på vad jag skulle laga till middag och kom att tänka på den sicilianska grönsaksrätten Caponata som jag tänkt laga hundra gånger men aldrig gjort slag i saken
Caponata är en siciliansk grönsaksröra som ofta görs på aubergine. Den är utsökt som både tillbehör till fisk, kött eller fågel, som egen rätt blandad med pasta eller som jag skrivit om tidigare
En caponata kan sägas vara Siciliens svar på den sydfranska grönsaksröran ratatouille. Caponata innehåller oftast aubergine, därtill tomat, vitlök, lök, olivolja och en skvätt vinäger
Precis så är den här Sicilianska bönsoppan. Siciliansk bönsoppa. Soppa – så enkelt att göra, mättar bra med fina ingredienser och smakar ännu bättre ju längre den får stå
Jag har här utgått från ett recept från den härliga kokboken Galen i Grönsaker av Paul Gayler. Jag håller med honom om att italienarna vet att ta hand om sin broccoli och att den passar särdeles bra ihop med sardellfiléer
Det här är egentligen inget recept utan mer bara ett tips som är perfekt när man har mer grönsaker än man för stunden hinner äta upp eller om de börjar se lite tråkiga och mjuka ut
Så vad vet jag om caponata. Caponata, på ett ungefär. GLUTENFRITT, VEGETARISKT aubergine, glutenfritt, italienskt, laktosfritt, recept, russin, sallad som tillbehör, sicilianska rätter, veganskt, vegetariskt 2 aubergines
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.