spaghettipumpa - stor. Sätt ugnen på 175 grader. Dela pumpan på mitten och ta ut fröna. Lägg på en plåt med den skurna sidan ner och låt den gräddas i cirka en timme, till de är mjuka
Det är inte mycket som inte blir gott med parmesanost och färsk vitlök, men just spaghettipumpan smakar så otroligt att animaliska produkter (bortsett från parmesanosten då) inte saknas det minsta
Nu är det verkligen tid för pumpa. Från augusti fram till november är pumpan i säsong, så det är väl ingen slump att pumpans högtid Halloween infaller just nu…
Spaghettipumpa, eller spaghettisquash som det också kallas, innehåller bara 7 g kolhydrater per 100 g, och är därför ett bra alternativ om man vill hålla nere kolhydraterna. 1 spaghettipumpa (ca 1,5-2 kg). Skalet på spaghettipumpa är HÅRT, och det är näst intill livsfarligt att försöka dela den - men det går lättare om man först mikrar den i 3-5 minuter så att den mjuknar något. 1 spaghettipumpa (ca 1,5-2 kg)
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Faktum är att pumpapurén här höll på att misslyckas helt, eftersom jag köpt hel fel sorts pumpa – en spaghettipumpa i stället för vanlig eller butternutpumpa
Det är fortfarande pumpatid gott folk. Förresten är det pumpatid långt in på våren, för om de inte förvaras alltför varmt kan de hålla sig många månader
Nu är det pumpatider igen och det är ju himla gott. Och enkelt är det att tillaga också. Rostade lite pumpa med olivolja och havssalt i ugnen tillsammans med några plommon
Ja, jag har ju haft en Butternutpumpa i kylen ett tag nu. Verkar i och för sig inte må så dåligt, mer jag som mått dåligt av att inte vetat vad jag skulle göra med stackaren
När jag lossade höljet och började kärna ur visade det sig att det var spaghettipumpa, en sån där pumpa ni vet, som det bildas långa "spaghettitrådar" av när man börjar angripa den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.