Trä kycklinge på spetten och lägg på ugnsgaller med bakplåstpappers klädd plåt under. Grilla kycklingspett i ugnen är otroligt smidigt och något jag verkligen rekommenderar
Kamben( kotlettben från fläskotlettraden) ca. Servera med en coleslaw och friterad potatis. Koka kambenen i ribsvatten i ca 1 timme tills köttet blir mört och börjar att släppa runt benen. Bred såsen över kambenen och stek i ugnen 200 grader, ills de får en fin färg
Stekt vitkål med cocktailtomater. Möra kycklinglårfiléer. Den här kycklingen har jag lagat flera gånger och den är verkligen jättegod och superenkel att göra
Smaksätt med flingsalt, honung och timjan. Ett ofta återkommande inslag hemma hos mig och som är mycket tacksamt och enkelt att tillaga är ugnsgrillade eller ugnsbakade grönsaker
Sätt ugnen på glänt så blir de riktigt möra. Gör som när du gör vanliga bullar, blanda allt tillsammans till en smidig deg, alltså börja med att smälta smöret, slå i mjölken så att degspadet blir 37 grader och häll över jästen. När de svalnat dela med en gaffel, rosta dem en aning och torka dem sedan i ugnen på svag värme 50-75 grader tills de är riktigt torra
Steken bryner jag lätt runtom i tillsammans med några lök och morötter. Lite soya, en gnutta socker och smaka av med salt och peppar sen har jag en gudomlig god sås som jag sedan slår över köttet
Stek löken och paprikan mjuka i riktigt med olivolja på medelvärme, salta och peppra. Arrangera bulgur och kyckling vacker på tallrikar, garnera med färsk timjan och servera med crèmen vid sidan av
Fredagskväll och vad är väl mysigare än en familjemiddag, lite lagom slitna efter veckan och man får sätta sig ner och pusta ut, äta gott, njuta, småprata och bli sådär härligt trött så det enda som väntar (efter disk och undanplock i köket förstås) är soffan och TV-kväll
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.