Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch. Vi hade den på midsommaraftontill det grillade köttet på kvällen, det blev en hit
Ta bort skalet (om du inte kokade utan skal). Om du vill ha gräslök hacka och tillsätt den också. Tillsätt mer salt, peppar eller senap om du tycker det behövs
Till de tunna revbensspjällen (ribs) åt vi en klassisk och god potatissallad. Det har varit en lugn och skön dag helt iminstil, jag har hunnit njuta i solen, rensa lite ogräs, bakat, kokat saft, både fikat och ätit ute på altanen och nu avslutar vi denna underbara söndag med te i soffan
Ställ kallt tillserveringen. Lägg upp i en serveringsskål och dekorera med körvel. 1 1/2 kg färskpotatis eller delikatesspotatis, kokt och delad i 4 delar. 16 salladslökar, skivad. 11 knipperädisor, i fyra delar. 12 msk chardonnayvinäger, eller vitbalsamvinäger. 11 tsk dijonsenap. 11 vitlöksklyfta, riven. 11 dl färska örtkryddor, basilika, dill och körvel, hackade. 1salt, pepparBlanda den kokta potatisen, salladslök och rädisori en skål. 1Vispa samman vinäger, olja, senap och vitlöki en liten skål. 1Rör försiktigt ner dressingenipotatisblandningen
Idag tänkte jag tipsa er om potatissalladen jag gjorde igår. Hoppas att ni mår bra idag, det gör jag. Jag gör den ofta på somrarna och använder i stort sett samma ingredienser, men har lite svårt att veta hur mycket jag tar av allt
IngredienserPortioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skrubba potatis och dela ibitar, salta och koka. Blanda vatten, olja och dressingi en skål. Skölj och finhackapaprikan, strimla rödlöken och salladslöken fint, blanda med dressingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.