Västerbottensost är verkligen en favorit, jag tycker om den nötiga smaken, det är verkligen nordens svar på parmesan, även om varken smaken och konsistensen är riktigt lika
Stek köttfärsen i oljan några minuter och rör runt hela tiden. Skala och hacka morot, lök och vitlök och tillsätt i färsen, stek ytterligare några minuter
Ugn 225°. Kör degen i matberedaren. Tryck ut den i pajformen. Ställ pajen kallt i ca 30 minuter. Bryn rödlöken och vitlöken, tills den blir mjuk i smör
Servera potatispajerna med lite crème fraîche och en enkel grönsallad. Så här gör du. Värm lite olivolja i en stekpanna och stek potatis och lök i 10 minuter
Potatispaj tillhör inte mina favoriträtter. POTATISPAJ MED SOLTORKADE TOMATER4½ dl vetemjöl1½ dl olja eller flytande mjölkfritt margarinlite vatten1 kg potatis, skalad och skivad (och stekt enligt originalreceptet)2½ dl sojagräddenågra strimlade soltorkade tomatersalt, pepparBlanda mjöl och olja med så mycket vatten att det blir en fast pajdeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.