Kokbok 6

Kokbok 6

Sparrispannacotta

Sparrispannacotta

  500 g Grön sparris. 1  2 st Schalottenlökar. 1  2 deciliter Grädde. 1  2 deciliter Crème fraiche
Anettes bästa klyftpotatis

Anettes bästa klyftpotatis

1 kg potatis, skrubbade och skurna i klyftor 0,5 dl olja några nypor flingsalt några lite mindre nypor rosmarin (färsk eller torkad) några rejäla tag nymalen peppar en stor plastpåse
Gubbröra (Per Morbergs)

Gubbröra (Per Morbergs)

125 gram anjovisfilé (helst Grebbestads ansjovis original). 14 st hårdkokta ägg. 11 st rödlök
Torsk- och äggratäng

Torsk- och äggratäng

  400 g Torskfilé. 1  3 st Ägg (hårdkokta). 1  100 g Purjolök. 1  100 g Morot. 1  250 g Keso. 1  2 dl Grädde. 1  2 dl Smetana
Varm brie med tomatsallad

Varm brie med tomatsallad

brietårta. 1tomater. 1rödlök. 1stora blad färsk basilika. 1balsamvinäger. 1olivolja. 1salt och peppar1. Sätt ugnen på 200 grader