salt, peppar, oregano1. Tärna smöret i en bunke. Mosa ihop med mjölet och blanda sedan i vattnet och lite salt. Platta ut i botten av en pajform, gör små hål med en gaffel över hela botten och förgrädda i 175° i 10 minuter.
12. Skala
och skiva potatisen. Hacka schalottenlöken och fräs den på låg värme i lite smör. Strimla de soltorkade tomaterna, smula fetaosten och blanda med oliverna.
13. Vispa
ihop ägg med grädde och kryddor. Fyll pajskalet med innehållet och slå på stanningen. Grädda i 200°C i ca 50-60 minuter.
Tryck till med sked eller gaffel. Häll över olja, peppar, timjan och krossade vitlöksklyftor. 700 g färskpotatis, kokt och kall. 700 g färskpotatis, kokt och kall 3 msk olivolja 4 klyftor vitlök timjankvistar
av med lite salt och häll fyllningen över räkorna. Smaka av med salt. En lyxig och enkel räkpaj som kan få det att vattnas i munnen av blotta tanken på den
Täck med plastfolie, låt salladen stå och gotta sig i kylen en stund innan servering. Supergod och superkrämig potatissallad som passar perfekt att serveras vid de allra flesta rätter
dinkel/rågmjöl 125 gram smör 3 msk vatten Sallad 0 st olja 0,5 ask cocktailtomater 0,5 st isbergssallad 5 cm purjolök(ar) 0 st vinäger Köp receptet Näringsvärde Kcal
Slå av vattnet och fyll kastrullen med kallt vatten. Behåll skalet på potatisen och skrubba den noga. Blanda ner rucola, tärnad potatis, strimlade soltorkadetomater, kapris samt oliver i skålen
Skala och skär rotfrukterna i skivor. Garnera med timjankvistar. Lägg skivorna i grupper var för sig i en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.