Västerbottensost är verkligen en favorit, jag tycker om den nötiga smaken, det är verkligen nordens svar på parmesan, även om varken smaken och konsistensen är riktigt lika
Stek köttfärsen i oljan några minuter och rör runt hela tiden. Skala och hacka morot, lök och vitlök och tillsätt i färsen, stek ytterligare några minuter
Ugn 225°. Kör degen i matberedaren. Tryck ut den i pajformen. Ställ pajen kallt i ca 30 minuter. Bryn rödlöken och vitlöken, tills den blir mjuk i smör
Servera potatispajerna med lite crème fraîche och en enkel grönsallad. Så här gör du. Värm lite olivolja i en stekpanna och stek potatis och lök i 10 minuter
Potatispaj tillhör inte mina favoriträtter. POTATISPAJ MED SOLTORKADE TOMATER4½ dl vetemjöl1½ dl olja eller flytande mjölkfritt margarinlite vatten1 kg potatis, skalad och skivad (och stekt enligt originalreceptet)2½ dl sojagräddenågra strimlade soltorkade tomatersalt, pepparBlanda mjöl och olja med så mycket vatten att det blir en fast pajdeg
POTATISPAJ MED TOFUSTANNING OCH SOLTORKADE TOMATER4 dl vetemjöl150 g mjölkfritt margarin (jag använde en kombination av fast och flytande)vatten till lagom konsistens7½ dl tillagad potatis (jag använde ugnsstekt, men det går säkert utmärkt med kokt eller stekt istället, krydda lite mer om du använder kokt)4-5 strimlade soltorkade tomater i olja 300 g lös tofu (går säkert att använda fast också, men tillsätt i så fall mer vätska eller mindre mjöl)3 dl sojamjölk (osötad)1-1½ dl sojamjöl½ dl rostat kikärtsmjöl (eller mer sojamjöl)svartpeppartimjansojaost i bitar eller riv den (Tofutti cheddar använde jag, den är färdigskivad, därav bitarna)Börja med att göra en pajdeg av mjöl, margarin och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.