Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt
Serveras med stekt bacon ochlingonsylt. 4-5 kokta potatisar 2 ägg6 dl mjölk3 dl vetemjöl1 tsk salt1 krm pepparVispa samman ägg, hälften av mjölken, mjölet, salt och peppar till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och riv potatisarna på rivjärn direkt i smetenGrädda plättarna på 8
Hacka löken och blanda med potatisen. Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Salta och peppra. Häll i grädde, mjölk, pressad vitlök , buljongtärning och cantadouosten i en kastrull
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Häll av vattnet och krydda med kryddorna och oljan. 16 potatisar 1 tsk grillkrydda 1 tsk oregano 1 msk matolja Ev lite salt ½ dl ströbrödSkär potatisen i tjockare klyftor och koka dem i 4 minuter. Lägg över på en smord form och ugnsbaka i 200 grader i ca 30 minuter
Servera med rårörda lingon och råkost. Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Lägg dem på smörpapper för att torka en stund på ytan innan de steks på båda sidor i en medelvarm stekpanna med matfett
Smörj en ungsfastform och täck botten med lite potatisgratäng. Har du köpt på dig en massa burkar matjesill som du inte riktigt vet vad du ska göra med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.