1800 g
potatis 1 gul lök 2 askar cantadouost basilika och vitlök, á 125 g 1 vitlöksklyfta ( kan uteslutas) 3 dl grädde 2 dl mjölk 3 tomater 1/2 köttbuljongtärning Riven ost Salt PepparSkala och skiva potatisen. Koka den några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Smöra en ugnsform och häll i potatisen. Hacka löken och blanda med potatisen. Salta och peppra. Häll i grädde, mjölk, pressad vitlök , buljongtärning och cantadouosten i en kastrull. Värm så osten smälter. Häll det över potatisen. Skiva tomaterna och lägg på. Sist den rivna osten. Gratinera i ugn ca 40 minuter i 175 grader tills gratängen fått fin färg. Tips: Salta inte för mycket då buljongen också ger sälta.
För någon helg sen så grillade vi ju med Mats. Jag gjorde för första gången själv denna gratäng som mamma bjudit på flera gånger, tycker den är såå god och föredrar den framför vanlig potatisgratäng
Dagens måltid är ett riktigt höjdartips om vi får säga det själva, det är så otroligt lätt att göra och blir så gott med fåtalet ingredienser, så det är baske oss snudd på genialiskt
Smörj papperet med margarinet eller smöret. Krama ur dem med hjälp av händerna (Tips. lägg lite av morötterna i taget i en potatispress och krama ur vätskan med hjälp av den)
Denna heter igentligt Afrikansk potatisgratäng och varför vet jag inte. 2 burkar färdigkokt potatis (glasflaska)5 dl grädde2 dl creme fraiche300 gr riven ost2 pressade vitlökar2 fp Blå Bands löksoppa (påse)Blanda creme fraichen med grädden
Vispa ihop grädde och creme fraiche med pressad vitlök, salt, peppar och smulad oregano. Om gratängen början bli bränd täck med folie och flytta ner gratängen längst ner i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.