Potatisgratäng med kassler
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 12 st gula lökar
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 15 dl matlagningsgrädde
  • 1 salt
  • 11 msk timjan
  • 1 kassler
  • 12 dl ost
  • 1 timjan
  • 1 sallad
  • 1600 g potatis av mjölig sort 2 st gula lökar 1 st vitlöksklyfta 5 dl matlagningsgrädde salt peppar 1 msk timjan eller 1 tsk torkad timjan kassler ca 400 g 2 dl ost 28 Garnera med: timjan Servera med: sallad Ugn: 225°Skala och skiva potatis, lök och vitlök. Lägg över i en gryta och tillsätt grädde. Koka upp och sänk värmen. Sjud under omrörning i 10 minuter, tills såsen blivit simmig. Smaka av med salt, peppar och timjan.
  • 1 Strimla kasslern och blanda med potatisen. Bred ut blandningen i en smord ugnsfast form. Strö över ost och gratinera högt upp i ugnen, ca 20 minuter. Garnera med timjan. Servera med sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.