11 huvud
broccoliFörbered plankor enligt ovan. Potatismos: skala potatisen, dela ev. stora potatisar och koka dem mjuka i ca 20 minuter. Häll av potatisen och mosa den med en potatisstöt. Sätt ugnen på 225 grader. Värm upp mjölk och smör i en kastrull och rör ner det. Tillsätt salt och peppar samt äggulorna i moset. Rör runt. När ugnen blivit varm sätter du in plankorna i 10 minuter så de blir varma. Fyll en spritspåse med moset (eller fyll i två omgångar). Lägg upp plankorna på bakplåtar. Spritsa ut mos längs kanterna på plankorna. Kött: salta och peppra oxfilébitarna. Gnid in dem med lite olivolja. Grilla dem i en grillpanna ca 2 minuter på varje sida så de får fina stekränder eller stek i stekpanna. Lägg över på en tallrik att vila. Dela tomaterna och vänd dem i lite olivolja. Salta, peppra samt lägg en nypa dragon på snittytan. Lägg en tomathalva i vardera hörna på plankorna. Bearnaisesås: Smält smöret och ställ åt sidan. Hacka löken fint och lägg i en såskastrull med vinäger och krossade vitpepparkorn samt 2 msk vatten. Låt koka ner i ca 5 minuter tills vattnet nästan försvunnit. Värm en bred panna med hett vatten (vattenbad) - vattnet ska ej koka utan vara runt 80 grader. Ta av från värmen och tillsätt 2 msk kallt vatten. Vispa i äggulorna. Fortsätt vispa till ett skum någon minut. Tillsätt lite smält smör i taget och vispa kraftigt - gärna med en elvisp - tills allt smör tillsatts. Sätt såsen över vattenbadet och vispa några minuter tills bearnaisesåsen tjocknat då den blir varmare. Tillsätt under tiden dragon, persilja och salt. Lägg en bit oxfilé i mitten på varje planka. Sätt ugnen på 225 grader grill. Sätt in två plankor i taget under grillen och ge dem färg i ca 10 minuter. Dela broccoli i buketter och koka dem mjuka i lite vatten ca 5 minuter. Servering: häll några skedar bearnaisesås på varje planka vid oxfilén, strö över lite flingsalt samt lägg på några buketter blomkål och servera dina plankstekar.
Slå av vattnet och mosa potatisen med en potatismosare. Smaka av med salt och peppar. Koka upp en kastrull med saltat vatten och lägg ner sparrisen i 2 minuter. Öka ugnstemperaturen till 275°C med grilleffekt i vanlig ugn och 250°C i varmluft. 4 planksteksplankor. 600g nötkött, ex oxfilé, rostas eller ryggbiff
varva skivad potatis med riven ost, salt och peppar, slå sist på skyn från oxfilén. Garnera med halva ananasskivor och halva tomatskivor runt kanten på gratängformen
Vispa ihop grädde, fond och kryddor, blanda med rotfrukter och lök. Oxfilé. Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl
Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Putsa oxfilén och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna
Börja med potatiskakan. oxfilé,. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Stekt oxfilémed en riktigt, riktigt god rödvinssås och en gorgonzolakräm. Efter några minuter, häll över chilisåsen och farinsockret och låt fräsa med en kort stund
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vi gillade en hel bit oxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.