Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Krydda med salt och peppar. Skala och hacka löken och vitlöken. Servera med ris eller pressad potatis/klyftpotatis eller med couscous och en sallad av tomat/kidneybönor
Lägg i champinjonerna i stekpannan och låt vattnet från dem försvinna. Bryn löken försiktigt tills den blir en aning mjuk och låt sedan sqaushen samt paprikan steka med en stund
Bryn fläskfiléen i stekpannan och peppra med svartpeppar. Blanda de båda créme fraicherna tillsammans med tomatpurén, pressad vitlök, cayennepeppar och ev mangochutney
Här ville jag ha en riktigt krämig pasta med massor av sås och smak så det föll för fläskfilépanna som jag kryddade upp med lök, vitlök och massor av små, färska champinjoner
Låt allt puttra ihop på svag värme och smaka av med lite salt och peppar. Igår bjöd vi några av våra vänner över på söndagsmiddag och resultatet blev en urgod fläskfilégryta
Det var minst sagt härligt att ta helg i fredags efter en vecka med sprängande huvudvärk & halsont. Dock verkar jag ha smittat lilla skrutt - så vi får se om det här blir en vecka med vabb
Skiva ner champinjonernaoch bryn dem i en kastrull. Servera tillsammans med en krämig potatisgratäng och skivad fläskfilé som kryddas med grillkrydda, salt och peppar och som steks i smör
-) Det blev en julig buffé med en rad goda rätter och så klart glöggprovning och en massa ost. Stek sedan fläskfilén på båda sidor och lägg över grönsaker och bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.