Oxfilé. Fräs lök och peppar i matfettet i en kastrull utan att det får färg. Strö över mjöl, blanda väl och späd med vin, vatten, buljong och soja och låt det koka upp under omrörning
Krydda oxfilén runt om och lägg den i en ugnsfast form. Lågtempad oxfilé. timjan, vitlökspulver. Dela morötterna på längden och lägg ut dem på en oljad, ugnsfast plåt
Salta och peppra oxfilén. Bryn den runtom i het stekpanna ilite smör. Lägg oxfilén en bitin på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper och fyll med rotsaksblandningen, packa hårt och väl. Oxfilé. Skiva rotsaker och lök tunt, skölj inte grönsakerna då det är viktigt att all stärkelse sitter kvar
Detta blev nämligen vår middag förra söndagen då vigillade en hel bitoxfilé som vi serverade tillsammans med rostad färskpotatis och en aromatisk sås som en läsare tipsat om
Tyvärr är det ju inte varje dag man har tid att låta en köttbit stå iugnen hur många timmar som helst - även om den sköter sig själv så vill jag helst vara hemma när det pågår aktiviteteriugnen
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.