Fluffigt persisktris med en gyllene krispig tadigbotten. Riset kan tillagas på olika sätt. En tadigbotten kan göras med potatis, bröd, ris eller yoghurtris som jag har gjort i detta recept
Fluffigt ris toppad med syrliga zereshkbär. Ett ljuvligt gott ris som passar perfekt att serveras vid de flesta rätter, lika gott vid grytan eller till grillad kyckling
Häll det nästan färdigkokta riset över potatisen. Både ris och potatis (som fått en gyllene färg). När man lagt upp ris och kött på tallriken så är det gott att slå på en rå äggula på riset samt lite svartpeppar
Theodor och Ariana kommer bli så glada att farmor kan laga persisktris. Blötlägg gärna riset i ljummet vatten och låt stå så länge som ni har tid med (blir godare) går bra utan att blötlägga också
Fluffigt, aromatiskt persisktris med smak av dill och bönor. Passar lika bra att servera riset vid en gryta, till grillat eller som en hel rätt med sallad och yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.