Med den malda kanelen forman man ett kors, så att puddingen delas i fyra delar. I varje del, tar man tre mandlar och formar till en blomma med tre blad (se bild), med den hackade pistaschnötterna, formar man en ytterkant runt formen
Servera med sallad, borani (yoghurtsås) och bröd. Fyll grönsakerna med blandningen, sätt på de sparade locken, ställ dem i en kastrull med hög kant, häll på 2 dl kallt vatten och 1 msk tomatpuré
Smaka av med salt och peppar, lägg i en matsked smör och den rivna parmesanosten, rör om ordentligt. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelstark värme
Därefter tas riset upp och sköljs av i kallt vatten för att sedan läggas tillbaka i en kastrull med lite olja i botten för att långsamt ångkokas klart på svag värme
Lägg fisken i en ugnssäker form. Servera laxen tillsammans medörtris, yoghurt och citronklyftor. 10,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten. 1Marinerad lax800 g laxfiléer, eller laxkotletter 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chili- eller paprikapulver 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt. 1Till servering2 dl matyoghurt 1 citron, pressad saftFisk. Pensla marinaden på fisken och tillaga i ugn, 15-20 minuter
Stek kycklingen med lite salt(efter smak) tills den är genomstekt men saftig. Under tiden kan man skölja berberis (finns i orientaliska affärer) ett par ggr med ljummet vatten
Maria hade fått av en arbetskamrat en kryddblandning från Iran som heter Fjorton kryddor, vi beslöt oss för att bjuda Marias föräldrar på en lite persisk afton medfisk, basmatiris och yoghurtsås
Ha i mjölet och gurkmejan och blanda runt med lökblandningen. Lägg därefter i fiskbitar, vilken typ av fisk spelar inte så stor roll så länge den är fast
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.