Därefter tas riset upp och sköljs av i kallt vatten för att sedan läggas tillbaka i en kastrull med lite olja i botten för att långsamt ångkokas klart på svag värme
Stek kycklingen med lite salt(efter smak) tills den är genomstekt men saftig. Under tiden kan man skölja berberis (finns i orientaliska affärer) ett par ggr med ljummet vatten
För mig är risotto en hel rätt, jag serverar sällan något mer än själva risotton och det som är i men det passar som tillbehör till kött, fågel och fisk
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Nu måste jag bara berätta lite om den ingrediens i detta recept som ger den ostiga smaken. Caulifloats med kanelsmak, bär, kokt ägg, superfood smoothie (mandelmjölk, greens+, rödbetspulver, spenat)
), det blev grillat med en smarrig thaiinspirerad sallad och en lite starkare sås. Vi är ju stora fans av Nigellas risotto och har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Nu äntligen så lyckades maken hitta ett recept som liknade den vi åt då, men våra smaklökar har hjälpt till att ändra lite på receptet och i lördags gjorde vi denna risotto och är galet nöjda med resultatet
Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Rör ihop med olivolja och saffran. Nästan rätt i allafall. Smaka av med salt och peppar. Rätten kanske låter stark men chilin känns knappt efter man har stekt på kycklingen så denna rätt passar jättebra till barnen också
För mig är risotto en hel rätt, jag serverar sällan något mer än själva risotton och det som är i men det passar som tillbehör till kött, fågel och fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.