Kokt ris. Kokt ris Skriv ut. 0,5 g saffran. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Koka upp liiite vatten och blanda sedan ihop medsaffran, ett halvt paket räcker för er. Blötlägg gärna riset i ljummet vatten och låt stå så länge som ni har tid med (blir godare) går bra utan att blötlägga också
Lös upp saffranetmed hett vatten och ställ åt sidan. Ringla över saffransvattnet. Börja med att lägga lite ris, lägg lite linser ovanpå riset, strö lite salt och fortsätt varva ett pyramidliknande ”berg” i grytan, avsluta medris
Fluffigt, aromatiskt persisktrismed smak av dill och bönor. Passar lika bra att servera riset vid en gryta, till grillat eller som en hel rätt med sallad och yoghurt
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Stekt rismed kyckling är en av mina favoriträtter. Koka riset och låt svalna. Häll på soja, sesamolja, fisksås, hoisinsås, salt och peppar och låt puttra en stund tillsammans med grönsakerna
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.