Häll tillbakariset, täck kastrullen med en kökshandduk och lägg locket ovanpå. Blanda halva mängden medmed någon deciliter av det kokta riset för att använda till dekoration
Toppa med det gula riset och berberisbären. Därefter tas riset upp och sköljs av i kallt vatten för att sedan läggas tillbaka i en kastrull med lite olja i botten för att långsamt ångkokas klart på svag värme
rejält medbasilika (eller annan färsk ört). Hacka basilikan grovt och lägg på kycklingen. Här följer receptet på en ljuvligt saftig och smakrikkyckling som blir riktigt läcker tillsammans med apelsin och honung
Servera kycklingenmed den sötsura såsen och jasminris. Så gott tycker både jag och barnen. När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inte blir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friterad kycklingmed sötsur sås
Gillar du champinjoner, ärtor eller någon annan grönsak kan du även blanda med det i riset. 4 portioner kyckling och risbakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). 2 st kycklingbuljongtärningar. Vill du ha ett kryddigare ris kan du ha i chili, spiskummin, curry, 7 kryddor osv. 4 portioner kyckling och risbakade i ugn. 4 st kycklingklubbor. 6 dl ris av valfri sort (jag rekommenderar långkornigt- eller basmatiris). 2 st kycklingbuljongtärningar
Saftig och smakrikkycklingmed härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans medkycklingen i ugnen
Servera medris. Smaka av med ev mer honung, salt eller vitpeppar. Och här kan man ju variera med andra grönsaker såsom bambuskott, broccoli, zuccini mm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.