Maldom- en mustig Syriansk gratäng med underbara smaker. Men den är så vacker, randig aubergine och zucchini, grönsaker i olika färger som varvas snyggt
Jag gjorde två stycken, den ena gjorde jag med veggofärs och den andra med köttfärs. Tillsätt färsen, pressa i vitlök, krydda med oregano, basilika och stek allting under omrörning tills färsen får färg
Skala auberginerna randiga. Köttfärsbiffar som bakas i ugn med grönsaker och tomatsås. Stek auberginerna sist eftersom de suger åt sig ganska mycket av oljan
Du hittar recept på turkisk burek med köttfärsfyllning HÄR. och med fetostfyllning HÄR. Sareni burek är en bosnisk variant med potatis- och köttfärsfyllning
Kryddig pakistansk kebabmed sting tillagad på två olika sätt. Jag har både lagat den som man gör “på riktigt”, alltså på spett (seekh betyder spett) över grillen och jag har även gjort en förenklad vardagsvariant där jag har plattat ut kebaben i långpanna
Späd med vatten till önskad konsistens. Smaka av med vitlök, rivet citronskal, salt och peppar. Servera med rucola samt pressad potatis, pasta eller ris
Om du hellre vill göra det hoppar du över momentet med att smörja plåten med tomatpuré. Sivri (turkisk paprika, kan bytas ut mot paprikaklyftor eller chili om du gillar hetta)
Lika god vegetarisk som med kött. Mamamia så god lasagne. Allting tillgas i en och samma stekpanna och resultatet blir den godaste lasagnen jag någonsin smakat
Lammgrytor av olika slag är populärt på genuina Turkiska restauranger. Jag köper centimeterstora tärningar av lammlår, som slaktaren skär till medan jag väntar
Pensla alla aubergine delar med rapsolja, strö på salt. Smörj en plåt med lite rapsolja. Lägg över köttfärsen över alla auberginer så att det täcks väl
Nåt som jag letat efter länge… Jag är ju galen i kebab när det gäller skräpmat. Hamburgare och pizza går helt bort om jag lyckas hitta en riktigt god kebab i pita
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.