Innan jag började hänga mer regelbundet med henne på kursen så var min egna erfarenhet av att laga persisk, arabisk eller afrikansk mat ganska begränsad till typ falafel, tabbouleh och någon enstaka kebabtallrik
Jag har länge velat testa att göra en vegetarisk shawarma och oumph passade perfekt till detta. Shawarma är en variant på kebab, det finns både kött- och kycklingshawarma
Förrförra veckan så presenterade jag samarbetet med min Tripple Chili Cheeseburgare, och idag tar vi det hela vidare i snabbmatens tecken genom att jag har försökt slänga ihop ett vegetariskt shish kebabrecept
Köfte. Orientaliska färsbiffar fulla med smak tillsammans med en klassisk bönröra. Blanda alla ingredienser till köften och forma till avlånga färsbiffar
Men nu när allt fler vill äta vegetariskt så har Hälsans kök utökat sitt sortiment och tagit fram en vegetariskkebab som jag fick budat hem till mig med alla ingredienser
Om du hellre vill göra det hoppar du över momentet med att smörja plåten med tomatpuré. Sivri (turkisk paprika, kan bytas ut mot paprikaklyftor eller chili om du gillar hetta)
Krydda sedan med salt, peppar, chiliflakes, timjan och oregano. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. Med hjälp av gaffel och sked formar du ca 15-17 st biffar på plåtarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.