Fylld aubergine är vanligt förekommande kringMedelhavet, speciellti Grekland. Det ger en riktigt läcker maträtt som blir extra god med en krispig sallad på sidan om
Inspirerad av denna smakupplevelse började jag fila på en egen version av aubergineitomatsås och efter x - antal försök fick jag till en smakbalans som jag var hyfsat nöjd med
Dock hjälper tomatsåsentillmed det också. Det är bara så många olika saker som ska hinnasmed. Ta ut auberginen ur ugnen och fördela tomatsåsen över skivorna
Blanda tomatsåsenmedauberginetärningarna och servera medlinsriset och salladen. Kanske är det för att man använder aubergine rätt mycket ifilippinsk mat och att jag är uppvuxen med det, eller så är det för att när man steker auberginen ändrar den smak helt och blir sådär härligt mushy
Idag gjorde jag auberginemed en mustigtomatsås och citronricotta. Blanda en halv burk ricottamedrivet skal och saften från en halv citron, salt och peppar
Den kräver väldigtlite jobb om man fuskar medtomatsåsen och använder snabbris. Du måste inte ha parmesanost heller, det går säkert lika bra medvilken annan ost som helst, men jag älskar parmesan
Ta en klutt med köttfärsröra och svep in den i en aubergineskiva. Nu har jag tänkt försöka hålla miglite närmre hemma i köket (vi får se hur det går med det
Servera biffarna ovanpå aubergineskivornamedtomatsås och bulgur eller pasta. Håll biffarna varma medan du steker/grillaraubergineskivorna på hög värme iolivoljatills de får färg
Lite salt och peppar och du har en otroligtmild och god tomatsås som i den här rätten läggs på aubergine och mozzarella medspagetti och parmesan omslutet av parmaskinkai ett paket som bakas i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.