Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Lika god vegetarisk som med kött. Mamamia så god lasagne. Allting tillgas i en och samma stekpanna och resultatet blir den godaste lasagnen jag någonsin smakat
Vispa smeten med en gaffel eller handvisp, krydda med salt och peppar. Om du ska göra äggröra knäcker du äggen i en skål och blandar dem med 1 dl grädde eller mjölk
Ingredienser Portioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
som heter karniyarik, den görs med färs. Du kan avnjuta rätten med sallad, ris, bulgur eller bröd. Tillsätt eventuellt mer olja om det känns för torrt, sänk värmen till medelvärme och lägg ett lock på stekpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.