Turkisk Lammgryta med Aubergine, Paprika och Oliver
Birgitta Höglund´s Mat
Birgitta Höglund´s Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Turkisk Lammgryta för 2
  • 300 gr små bitar av Lammlår
  • 4 msk Smör
  • 2 dl Aubergine
  • 1 röd Spetspaprika
  • 1 grön Spetspaprika
  • ½ gul Lök
  • 10 svarta Oliver
  • 1 tsk Oregano
  • ½ tsk Mynta
  • ½ tsk Chiliflingor
  • Havssalt
  • Medan stekpannorna värms, på den inte alltför snabba spisen med två kokplattor, skär jag grönsaker i små tärningar.
  • Steker sen köttet med kryddorna i smör i en panna och grönsakerna får färg i den andra.
  • När det blivit gyllenbrunt blandar jag ihop allt i en panna och det får stå och eftersteka en liten stund på svag värme.
  • Smulad Fårost, Koyun Peynir och Persilja ger god smak och färg till grytan.
  • Nedan ser Du ett annat gott användningsområde för Fårost och Oliver.
  • Jag är ju som Du kanske märkt väldigt förtjust i solnedgångar, vyer och blommor.
  • Så det blir några bilder från våra balkonger och omgivningen runt hotellet också.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.