2 förpackningar
fylld färsk pasta med till exempel med svamp
1 ca
100 g babyspenat
13 msk
smör till såsen + ca ½ msk till formen
12 msk
vetemjöl
12 dl
mjölk
13 dl
grädde
1 salt,
nymalen svartpeppar
12 1/2 dl
färskriven parmesan
1100 g
rökt skinka i tunna skivor
11 msk
smör till formen
1 riven
parmesan
1 grön
sallad
1 citronklyftorSätt
ugnen på 175 grader.
1 Koka
pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag, men spara 1 dl av pastavattnet till såsen.
1 Smält
smöret i en stor stekpanna med hög kant. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca ½ minut. Vispa i mjölken, grädden och pastavattnet i omgångar och sjud ca 5 minuter. Salta och peppra. Rör i osten och skinkskivorna skurna i små bitar. Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok.
1 Häll
pastan i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt.
1 Garnera
med riven parmesan, servera med grönsallad och citronklyftor.
Från Paolo Robertos bok Mina fastrars mat har vi lånat det här utsökta receptet på Pastaalforno. Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av pastan och fördela hälften av köttfärs- och béchamelsåsen över
Detta är en rätt som är väldigt lik lasagne med skillnaden att man inte använder pastaplattor utan kort pasta typ penne, fusilli, farfalle eller liknande
En variant på Pastaalforno med kyckling och Pecorino. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet men se till att den inte är riktigt klar eftersom den ska in i ugnen
valfripasta. Jag är en sucker för riktigt bra pasta och här är en tortiglioni med tonfisksås. Det är inte alltid fine-dining här i det Hoffmanska köket även om det kanske kan verka så på bilderna ibland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.