Pasta ripiena al forno
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 förpackningar fylld färsk pasta med till exempel med svamp
  • 1 ca 100 g babyspenat
  • 13 msk smör till såsen + ca ½ msk till formen
  • 12 msk vetemjöl
  • 12 dl mjölk
  • 13 dl grädde
  • 1 salt, nymalen svartpeppar
  • 12 1/2 dl färskriven parmesan
  • 1100 g rökt skinka i tunna skivor
  • 11 msk smör till formen
  • 1 riven parmesan
  • 1 grön sallad
  • 1 citronklyftorSätt ugnen på 175 grader.
  • 1 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag, men spara 1 dl av pastavattnet till såsen.
  • 1 Smält smöret i en stor stekpanna med hög kant. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca ½ minut. Vispa i mjölken, grädden och pastavattnet i omgångar och sjud ca 5 minuter. Salta och peppra. Rör i osten och skinkskivorna skurna i små bitar. Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok.
  • 1 Häll pastan i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt.
  • 1 Garnera med riven parmesan, servera med grönsallad och citronklyftor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.