Pasta

Pasta

Bucatini Amatriciana

Bucatini Amatriciana

400 g bucatini 0,5 gul lök, finhackad 0,5 dl olivolja 1 klyfta vitlök, skivad 300 g pancetta, tunt skivad (alt skivat stekfläsk) 1 krm peperoncini, torkad och smulad 1,5 msk tomatpuré 400 g konserverade körsbärstomater 1 krm salt 75 g pecorinoost 1 dl vatten (från pastakoket)
Meatless Monday: Citronpasta med grönkål och fetaost

Meatless Monday: Citronpasta med grönkål och fetaost

Slå av vattnet och häll tillbaka pastan och grönkålen i kastrullen. 1Pasta (t. 1Parmesan (valfritt)Koka upp pastavatten. När pastan har 3-4 minuter kvar att koka, lägg i grönkålen (eller spenaten/ruccolan)
Hummer mac  cheese

Hummer mac cheese

Dela hummern och krossa klorna. Ta ut och strimla köttet från stjärten och plocka ut kött från klorna. Lägg åt sidan
Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

Pappardelle med svamp, fetaost, dill och citron

400 g pappardelle 2 bananschalottenlökar, skalade och finhackade 1 röd chilifrukt, finhackad 2 citroner, finrivet skal och saft 0,75 dl olivolja, mild 2 g äggula 150 g fetaost 400 g svamp, t ex skogschampinjoner eller kantareller 1 kruka färsk dill, hackad salt peppar olivolja, till stekning
Klassisk spaghetti carbonara

Klassisk spaghetti carbonara

500 g spaghetti (färsk) 2 förp bacon 4 ägg 1 dl grädde 2 dl parmesanost, riven 2 krm svartpeppar 0,5 tsk salt 4 äggulor
Pasta amatriciana

Pasta amatriciana

400 g bucatini, eller spaghetti 200 g griskind, eller pancetta 2 burkar hela konserverade tomater, gärna san marzanotomater (à 400 g) 1 dl torrt vitt vin 75 g pecorinoost chiliflakes olivolja salt svartpeppar
Pasta med tonfisk och citron

Pasta med tonfisk och citron

400 g spaghetti 1 förp tonfisk i olja 2 klyftor vitlök 1 gul lök (stor) 1 peperoncini 1 dl små kaprisbär 30 g rucolasallad 0,5 citron 1,5 dl parmesanost, finriven salt svartpeppar, nymalen olivolja
Spaghetti med tomatsås och burrata

Spaghetti med tomatsås och burrata

300 g spaghetti 2 burkar krossade tomater (à 400 g) 3 klyftor vitlök 1 tsk chiliflakes 70 g parmesanost 0,5 kruka färsk basilika ca 3 msk olivolja, att röra ner i såsen 1 krm strösocker salt olivolja, till stekning
Skaldjurspasta med tomatsås

Skaldjurspasta med tomatsås

Koka pastan enligt paketet. När det är någon minut är kvar på pastans koktid vänder du i grädde, skaldjursmix, räkor och krabbkött i tomatsåsen och kokar upp
Pasta med räkor i tomatsås

Pasta med räkor i tomatsås

Koka under tiden pastan enligt paket. Servera pastan med räkorna i tomatsås och riven ost som parmesan eller grano padano
Pasta med räksås

Pasta med räksås

4 port tagliatelle 500 g räkor med skal 3 dl vispgrädde 2 dl torrt vitt vin 1 gul lök 2 tsk tomatpuré 1 msk smör salt vitpeppar