Fräs mjölet i smör i en tjockbottnad kastrull tills det doftar kola-aktigt. När såsen kokar och är lagom tjock och slät, smaka av med salt, svartpeppar och riven muskotnöt
En spenatsallad med citronette är gott som tillbehör. Späd med lite vatten om det blir för torrt. Servera med nykokta pastasnäckor eller den pasta du tycker om och toppa med riven parmesanost
Börja med att förberedapastasåsen, hacka löken och stek den sedan tillsammans med lite olja. Koka upp pastan i saltat vatten enligt anvisningarna på paketet och skola av medans pastan fortfarande är al dente
Blanda i pastan med spenaten och ge ett uppkok. Salta och peppra. 2 förpackningar fylld färsk pasta med till exempel med svamp. 1salt, nymalen svartpeppar. 1grön sallad. 1Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Låt pastan och spenaten rinna av i ett durkslag, men spara 1 dl av pastavattnet till såsen. Vispa i mjölken, grädden och pastavattnet i omgångar och sjud ca 5 minuter. 1Häll pastan i en smord gratängform. Gratinera i mitten av ugnen ca 15 minuter, eller tills pastan får fin färg och allt är genomvarmt. 1Garnera med riven parmesan, servera med grönsallad och citronklyftor
Dela pastadegen i tre delar och kavla ut en del i taget på mjölat bord, degen ska bli mm-tjock. Pressa ut mesta möjliga vätska och mal den två gånger genom köttkvarnens fina skiva
Lilla efterlängtade krabat har sovit sin första natt hemma på Öland. En lördag som denna med strålande sol och två pigga pojkar är det tur att kylen är laddad med mat såsom denna lasagne jag gjorde häromdan
Igår gjorde jag en fredagstrött-snabbvariant då jag köpte färdig ostsås iställetför att göra egen béchamelsås men får nog erkänna att det ÄR godare att göra den själv
Blir tre grytor om man kokar allt på en gång, men det är rätt smidigt att koka köttfärsåsen i förvägistället, precis samma köttfärsås jag gör normalt, länkar därför till det receptet
Fördela hälften av pastan i botten. Höj temperaturen och bryn först pancettan och sedan köttfärsen. Detta är en rätt som är väldigt lik lasagne med skillnaden att man inte använder pastaplattor utan kort pasta typ penne, fusilli, farfalle eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.