Pasta al forno med spenat, cocktailtomater och parmesan
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4-5 portioner, cirka 350 g pasta, till exempel rigatoni eller penne
  • 12 kycklingfiléer
  • 12 msk grillkrydda till kyckling
  • 11 msk smör
  • 11 salladslök
  • 13 msk olivolja till stekning av grönsakerna
  • 1 cirka 100 g babyspenat
  • 112 –16 cocktailtomater
  • 12 dl smetana
  • 14 dl grädde
  • 11 dl torrt vittvin, gärna matlagningsvin
  • 1150 g riven ost, till exempel västgötakloster
  • 12 dl färskriven parmesan
  • 11/2 –1 tsk salt
  • 11 –2 krm nymalen svartpeppar
  • 11/2 tsk torkad basilika
  • 11 msk smör till formen och folien
  • 11 dl färskriven parmesan
  • 1 plockade blad från 2-3 oreganokvistar
  • 1 baguette
  • 112 –16 oliver
  • 1 eventuellt salladKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
  • 1 Krydda kycklingen med grillkryddan och stek i smöret i en gryta under lock, 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock ytterligare 5–8 minuter. Ta grytan från värmen och låt kycklingen svalna. Skär kycklingen i små skivor.
  • 1 Ansa och skiva salladslöken.
  • 1 Fräs salladslöken i oljan cirka 3 minuter. Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut och tomaterna i cirka 3 minuter.
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Häll smetana i en bunke. Rör i grädden och vinet i omgångar, använd gärna ballongvisp. Blanda i de båda ostsorterna. Smaka av med salt, peppar och basilika. Vänd ner kyckling, salladslök, spenat och tomater. Blanda i pastan.
  • 1 Häll och bred ut pastablandningen i en smord ugnssäker form. Täck formen med en smörad ugnsfolie och sätt på ett galler i nedre delen av ugnen 35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare cirka 15 minuter, tills gratängen får fin färg.
  • 1 Låt gratängen vila övertäckt med folie cirka 10 minuter. Garnera med parmesan och oreganoblad. Servera med baguette, oliver och grön sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.