4-5 portioner,
cirka 350 g pasta, till exempel rigatoni eller penne
12
kycklingfiléer
12 msk
grillkrydda till kyckling
11 msk
smör
11
salladslök
13 msk
olivolja till stekning av grönsakerna
1 cirka
100 g babyspenat
112 –16
cocktailtomater
12 dl
smetana
14 dl
grädde
11 dl
torrt vittvin, gärna matlagningsvin
1150 g
riven ost, till exempel västgötakloster
12 dl
färskriven parmesan
11/2 –1
tsk salt
11 –2
krm nymalen svartpeppar
11/2 tsk
torkad basilika
11 msk
smör till formen och folien
11 dl
färskriven parmesan
1 plockade
blad från 2-3 oreganokvistar
1
baguette
112 –16
oliver
1 eventuellt
salladKoka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av i ett durkslag.
1 Krydda
kycklingen med grillkryddan och stek i smöret i en gryta under lock, 5 minuter på varje sida. Efterstek under lock ytterligare 5–8 minuter. Ta grytan från värmen och låt kycklingen svalna. Skär kycklingen i små skivor.
1 Ansa
och skiva salladslöken.
1 Fräs
salladslöken i oljan cirka 3 minuter. Fräs spenaten i oljan cirka 1 minut och tomaterna i cirka 3 minuter.
1 Sätt
ugnen på 200 grader.
1 Häll
smetana i en bunke. Rör i grädden och vinet i omgångar, använd gärna ballongvisp. Blanda i de båda ostsorterna. Smaka av med salt, peppar och basilika. Vänd ner kyckling, salladslök, spenat och tomater. Blanda i pastan.
1 Häll
och bred ut pastablandningen i en smord ugnssäker form. Täck formen med en smörad ugnsfolie och sätt på ett galler i nedre delen av ugnen 35 minuter. Ta bort folien och grädda i ytterligare cirka 15 minuter, tills gratängen får fin färg.
1 Låt
gratängen vila övertäckt med folie cirka 10 minuter. Garnera med parmesan och oreganoblad. Servera med baguette, oliver och grön sallad.
Smaka av medsaltoch peppar. Servera medsallad. Låt pastanoch spenaten rinna av i ett durkslag. 2 förp fylld pastamed t ex med skinka, ricotta eller svamp. 11 förp spenat, ca 100 g. 150-75 g parmesan. 1salt, peppar. 1tomatsalladSätt ugnen på 175 grader. 1Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, låt spenaten koka med den sista minuten. Rör i mjölet med visp och fräs under omrörning ca 1/2 minut. Vispa i buljongen och grädden i omgångar och sjud ca 5 minuter. 1Varva pastamed spenat, ost och sås i en smord gratängform. 1Gratinera i mitten av ugnen ca 25 minuter, eller tills pastan får fin färg ochallt är genomvarmt. 1Garnera med pinjenötter
Servera medtomatsallad. tomatsallad Ugn. Blanda medpastanoch broccolin och lägg i en form. 150 g pasta. 5 dl Parmesan. 1salt. 1tomatsallad. 1150 g pasta 200 g broccoli 140 g bacon 0. 5 dl Parmesan riven salt peppar Servera med. 200ºKoka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 1Strimla bacon och stek tillsammans med hackad lök. 1Vispa ihop mjölk, ägg, ost, saltoch peppar, och häll i formen
Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer medsaltoch peppar. Skalaoch finhacka lök och vitlök. Blanda den kokta pastanmed gräddsåsen och tillsätt riven parmesanostoch sköljd spenat
Blanda om väl och smaka av och krydda ev mer medsaltoch peppar. Skalaoch finhacka lök och vitlök. Blanda den kokta pastanmed gräddsåsen och tillsätt riven parmesanostoch sköljd spenat
Gjorde en en mycket enkel med god pastamed brynt smör, parmesan, spenat och annat gott i. Toppa medvalnötternaoch servera den rykande varm med svartpeppar ochhavssalt
Tillsätt riven parmesan, saltoch peppar. Saltoch peppar. Koka pastan enligt anvisningar på paketet, häll av vattnet och lägg tillbaka pastan i kastrullen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.