Aja

Aja

  • 204 Recept
Vegetarisk linsstroganoff

Vegetarisk linsstroganoff

3 dl röda linser, torkade. 1 st gul lök. 1 tsk rökt paprikapulver. 2 dl valfri grädde ex. havregrädde. 1 dl vatten
Pastagratäng med spenat

Pastagratäng med spenat

2 förp fylld pasta med t ex med skinka, ricotta eller svamp. 11 förp spenat, ca 100 g
Hugo bubblande fläderdrink

Hugo bubblande fläderdrink

4-6 cl flädersaft - beroende på smak och hur torrt bubblet är. 4 cl citronjuice eller limejuice. 37,5 flaska torrt mousserande vin som prosecco, cava, cremant, champagne eller sekt
Fläskfilégratäng

Fläskfilégratäng

ca 400 g fläskfilé. 1 gul lök. 1 liten röd paprika
Chorizogryta med bönor och chilisås

Chorizogryta med bönor och chilisås

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men låt även buljong koka med. Skär korven i skivor och fräs i oljan ett par minuter
Grillad lax med sparris och västerbottenssås

Grillad lax med sparris och västerbottenssås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram laxfilé(er) Rubb 1 st citron(er) 1 tsk råsocker 2 tsk kummin, hel 2 tsk fänkålsfrön 1 tsk chiliflakes 1 tsk salt 1 msk olivolja 2 msk Mat & Bak smör Västerbottenssås 0,5 klyfta(or) vitlök 3 dl vispgrädde 75 gram Västerbottensost 2 krm salt 1 krm svartpeppar 0,5 tsk vitvinsvinäger Tillbehör 1 kg delikatesspotatis 250 gram färsk sparris 1 st citron(er) Köp receptet Näringsvärde Kcal
Köttfärs- och pastagratäng

Köttfärs- och pastagratäng

Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna penne rigate) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja salt peppar 1 vitlöksklyfta 1 tsk oregano 500 g passerade tomater 2 1/2 dl vatten 1 köttbuljongtärning (eller motsvarande mängd fond) 1 dl chilisås eller ketchup 1 1/2 dl riven ost Till servering 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan
Hamburgare med Sous Vide

Hamburgare med Sous Vide

Vi testade att göra hamburgare med en Sous Vide. Vi använde hamburgare på grovmalen högrev. Måste säga att av det som vi provat att laga med Sous Vide så var det just hamburgare som blev godast
Entrecote med ljummen ärtsallad och whiskysås

Entrecote med ljummen ärtsallad och whiskysås

Ojojoj, ibland blir matlagningen extra lyckad och maten extra god, och precis så var det i söndags i det Mårtenssonska köket när Håkan brassade på finfina skivor av entrecote