Förutom att använda dem direkt till tex en pasta, paj eller pizza så kan man (såvitt jag googlat mig till det) ”konservera” dem genom att lägga dem i en burk och sedan täcka dem med olja
Skiva vitlöken tunt, halvera rödlöken och skiva tunt. Frös vitlöken i några sekunder. Servera med valfri pastaoch shitloads of parmesan (om du är Rille)
Koka pastan enligt förpackningen. Skölj och skiva purjolöken och låt fräsa med. Servera med en sallad. När grabben bjuder på mat blir det enkelt och GOTT
färska basilikablad (valfritt). 4 vitlöksklyftor. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Pressa i vitlöken. Ja, och så pasta förstås. Här får den samsas med salsiccia, rosmarin och tomat. Rå är den pigg och fräsch med massor av lakritssmak, men jag föredrar den helt tillagad
Vänd ner vitlökoch några basilikablad och smaka av med lite salt och svartpeppar. Stek korvarna i olivolja på medelvärme ca 7 minuter tills de nästan är klara. Lägg i tomater och chili och låt steka med ytterligare ca 2 minuter. 4 färska, rå salsiccia
Lägg tillbaka korv och champinjoner och rör ner spenaten ochfärska tomaten, slå av värmen. Koka pastanoch spara en halv deciliter av pasta vattnet när du häller av
Häll av den färdiga pastanoch lägg i stekpannan, blanda väl med tomaterna ochvitlök. Koka pastan. Lägg i tomtaterna och låt dessa bli varma medvitlöken
En ny pastafavoritoch sedan en fundering varför jag inte har använt färska tomater. Koka upp vattnet till pastanoch lägg i tomaterna en liten stund tills dom flyter upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.