1400 g
spagetti eller linguine 500 g färska blandade tomater 6 klyftor vitlök 3 msk smör 2 askar smörgåskrasse 3 msk olivolja salt och pepparKoka pastan riktigt al dente i välsaltat vatten, spara en kopp pastavatten. Skiva vitlöken tunt och stek mjukt i smör i en stekpanna. När vitlöken är mjuk, lägg i spagettin och en koppa pastavatten i stekpannan och låt den koka med vitlöken i 1 minut. Hacka tomaterna grovt. Stäng av spisen och tillsätt tomaterna, salta och peppar. Servera med olivolja och krasse.
Grovhacka spenaten och blanda den med saltet, svartpepparn ochvitlökspulvret. Den här delikata pastagratängen, med spenat och lagrad prästost, käkade vi en dag förra veckan
500 g tomat (av valfri sort) 4 klyfta vitlök ca 1 krm chiliflakes salt svartpeppar, nymalen ca 2 msk olivolja 125 g ricotta 1 kruka basilika, plockad 400 g pasta (torkad eller färsk)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.