Servera med färsk pastaoch toppa med färsk basilika. Saknas maizena hemma, spara lite av pastavattnetoch rör ner i pastasåsen så tjocknar såsen ytterligare
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Koka pastan enligt instruktioner, och låt den sedan rinna av ordentligt i ett durkslag. Lägg i de hela cocktailtomaterna i fläskfilén med såsen, så att tomaterna blir ljumma
Skär fläskytterfilen i skivor och krydda med salt, peppar och salvia och stek skivorna i smör/rapsolja tills de fått fin färg, ej för länge då blir de torra
Häll tillbaka den avrunna pastanoch blanda runt tillsammans med finhackad basilika. Medanpastan rinner av i ett durkslag blandas smör, grädde och creme av soltorkade tomater i kastrullen
Vänd ner den färdigkokta pastanoch riv rikligt med parmesan över. av MosterAtt jag gillar enkelheten med en vinägrettbaserad dressing till pastan har jag nämnt tidigare (se här)
Vänd ner vitlök och några basilikabladoch smaka av med lite salt och svartpeppar. Stek korvarna i olivolja på medelvärme ca 7 minuter tills de nästan är klara. Lägg i tomater och chili och låt steka med ytterligare ca 2 minuter
Tisdag och idag är det pastadag som gäller. Jag försöker ofta undvika pasta till lunch för jag tycker att jag blir så trött på eftermiddagen, men vissa dagar får man göra undantag
salt och peppar. 1 kruka basilika, bladen. 0,5 gul lök 250 g cocktailtomater 2 klyftor vitlök 300 g spaghetti 1 dl soltorkade tomater, strimlade 7 dl vatten salt och peppar 1 kruka basilika, bladen 2 dl parmesanost, riven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.