Skär tomaterna i halvor och peta försiktigt ur kärnorna med en liten sked. Hetta upp olivolja i en stekpanna, lägg i tomaternaoch fräs dem i ett par minuter, men se till att de behåller sin form
4 vitlöksklyftor. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris). 1 gul lök, stor 4 vitlöksklyftor 400 g färsk svamp (t ex skogschampinjoner eller champinjon) 1 burk kokosgrädde á 400ml 3 msk tamari (eller annan soja) 2 msk färsk basilika, finstrimlad 2 msk färsk oregano, finhackad 2 msk färsk timjan, finhackad 160 g färsk bladspenat 2 msk olivolja, till stekning Salt svartpeppar. 400 g tagliatelle eller annan pasta (glutenfri om så önskas, t ex gjord av råris) färska basilikablad (valfritt)
Lägg upp pastan i djup tallrik och fördela rikiligt medtomatröra ovanpå. Hacka och strö över tre klyftor vitlök, en kruka basilika och en färsk chilipeppar (ta bort kärnorna ur chilin innan du hackar den)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.