Har aldrig testat grava strömming förut så det var lite spännande. Skölj strömmingen. Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper
Dra skinnet av strömmingsfiléerna. Rör ner strömmingsfiléerna och se till att lagen täcker fisken. Ta upp strömmingsfiléerna ur lagen och låt dem rinna av i ett durkslag
Dra skinnet av strömmingen och lägg filéerna i lagen. Låt strömmingen rinna av väl i ett durkslag. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 500 gram strömmingsfilé
Exprimentera inte med gravningen var säker på att filerna är gravade helt igenom. Här kommer två recept på gravad strömming från påskhelgen, de fungerar lika bra till midsommar eller jul
Gravad strömming eller sill i en kryddig sås serverad med nypotatis hör sommaren till. Rensa, skölj och filéa den färska strömmingen eller använd färdiga filéer
Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.