Rör om och se till att alla filéer kommer i kontakt med lagen. Just nu ligger min strömming i frysen för att kunna tas fram i tid för att gravas till jul
4 450 g strömmingsfilé 500 g mandelpotatis 1 1/2 msk fänkålsfrön 1 tsk salt 1/2 dl riven eller hyvlad pepparrot 1 dl plockade blandade örter t ex libbsticka, gräslök och dill 8 rädisor smör stora knäckebröd Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 50 g smör eller margarin 1/2 dl dill (hackad) salt och svartpeppar ca 24 strömmingsfiléer 1 dl rågmjöl 3/4 gurka msk riven pepparrot Till servering potatis puré Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Exprimentera inte med gravningen var säker på att filerna är gravade helt igenom. med dill. Här kommer två recept på gravadströmming från påskhelgen, de fungerar lika bra till midsommar eller jul
Gravadströmming eller sill i en kryddig sås serverad med nypotatis hör sommaren till. Du kan vänta med att dra skinnet av strömmingen tills du tar den ur ättikslagen, men resultatet blir bättre om du gör det från början
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.