Skär den gravade laxen i skivor om den inte redan är det. Servera med kokt potatis och hovmästarsåsen. Mosa ihop socker och dill i en skål (eller i en mortel) så att sockret löser sig med dillen
Rör om och se till att alla filéer kommer i kontakt med lagen. Just nu ligger min strömming i frysen för att kunna tas fram i tid för att gravas till jul
I fredags åt vi en riktigt god förrätt medgravad lax. Servera med resten av såsen. Ingredienser (2 portioner)6 stora skivor gravad lax1 dl Arla Köket lätt crème fraiche1 tsk fransk senap1 pressad vitlöksklyfta1 krm salt0,5 dl rostade pinjekärnor0,5 dl grovriven västerbottensostLägg ut laxskivorna på två fat. 6 stora skivor gravad lax
Jämna nummer tar med sig något sött och ojämna nummer något salt. Hovmästarsås. Det är bara det att jag alltid glömmer var jag lägger lappen med receptet och då måste jag ringa mamma varje gång
-) Först blev det lite stekt strömming på ett gott surdegsbröd medhovmästarsås och resten av strömmingen gjorde jag en god ättikslag till som fick stå över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.