Servera med tex klyftpotatis, en dippsås och lite grönsaker. Många har kanske också svårt att få in fisk i vardagsmaten och då är väl dessa burgare perfekta, funkar garanterat med barnen
4 800 g rödspätta Potatis 900 g fast potatis 1/2 purjolök Gräslökstzatziki 1/2 gurka 1 vitlöksklyfta 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 2 dl matyoghurt salt och peppar Rödspätta 1/2 dl vetemjöl 3 msk smör eller margarin Till servering 1 citron 65 g machésallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Häll över blandningen med crem fraiche. chilisås eller 2 msk ketchup. 5 tsk salt svartpeppar dill purjolök tomater Rör i hop 2 dl creme fraiche 0,5 dl mjölk chilisås eller 2 msk ketchup riven ost och strödbröd
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor
4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Stek dem frasiga på medelvärme i rejält med smör och rapsolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.