Det såg väldigt gott ut och när jag några dagar senare såg att Kicki på bloggen Pousetteochvis lagade och bloggade om rätten och gav den toppbetyg, så var jag tvungen att testa receptet
4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kör hälften avlaxen, salladslök, ägg, dill (skär upp den lite innan så slipper man mixa för mycket, man vill gärna ha kvar lite fisk bitar) i matberedare
Rör ihop ingredienser och smaka av. Till påsk är det otroligt gott med lax i alla dess former. Dessa laxbiffar är vansinnigt goda tillsammans med den kalla såsen med lite hetta i
I veckan testade jag att laga en ny maträtt här hemma och det var laxbiffar med lite asiatiska smaker som vi åt med klyftpotatis och en matyoghurt med limesaft i
Varför inte ta och byta ut dina vanliga hamburgare/pannbiffar mot fiskburgare istället. Ingredienserlax, kolja, makrill, ca 1 kg ihop1 ägg1 gul lök2 msk ströbröd1 dl mjölkskalet från 1 citronsaften från ½ citronca 1½ dl hackad dillfiskkryddasalt och pepparBörja med att köra fisken i matberedaren till en fin färs
Garnera med svart kaviar och lime. Tärna den rökta laxen och blanda ner den i grönsaksfräset. kaviar. Skär laxen i 4 bitar och lägg dem i formen. Stek laxen mitt i ugnen ca 15 minuter. 50 g laxfilé. 600 g laxfilé
Slå i grädde och crème fraiche och hälften av dillen och låt små koka lite. Smaka av. Precis innan potatis och spättorna är klara, slå i räkorna och låt dem bli varma och rör ner resten av dillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.