Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 förp ananasbitar i juice (à 567 g) 390 g krossade tomater 1 tsk curry 1 1/2 msk majsstärkelse salt ca 500 g kassler 2 dl vispgrädde (40%) 1 tsk curry Till servering 4 port ris Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Passerade tomater 25 % rabatt I love eco 500 g Mer info Ladda kupong
Ingredienser Portioner. 4 Potatismos 900 g potatis 2 dl mjölk Lax 1 dl crème fraiche 2 msk sweet chilisås 4 portionsbitar laxfilé (4 port motsvarar ca 500 g) salt peppar Sallad 3 morötter 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Thai sweet chilisås 20 % rabatt ICA Asia 700 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färsk laxfilé i bit, vacpack 10 % rabatt ICA Gott Liv 600 g Mer info Ladda kupong
Hacka den gula löken och lägg den i kastrullen tillsammans med dragonen och buljongtärningarna. Krydda efter smak med örtkrydda, salt och peppar och koka upp
800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor. 800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor
Krydda fisken med salt och peppar. Låt fisken vila medan såsen rörs ihop. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis delad i stora bitar (se bild), kokta ärter och lime
När du hällt ut vattnet från pastan, blanda med ca 50 g tomatpure, en smulad fiskbuljongtärning, 1 burk creme fraiche med smak av örter och vitlök och 1 burk grädde, (alternativ till grädden är 1 burk Keldasås med smak av 4 ostar. Blanda med 3 burkar avrunnen tonfisk i vatten och paprika-tomatblandningen. I stället för Kelda-ostsås skulle man ha matlagningsgrädde med smak av 3 ostar men sådant hittade jag inte
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.