Såser

Såser

  • 32 Recept
Spätta med varm citronsås och sparris

Spätta med varm citronsås och sparris

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fisk 500 gram rödspättafilé(er) 1 krm salt 1 krm svartpeppar 1 msk smör 0,25 kruka(or) persilja Varm citronsås 1 st gul lök(ar) 2 klyfta(or) vitlök(ar) 0,5 msk rapsolja 25 gram smör 0,5 st citron(er) 0,25 kruka(or) persilja 1 krm vitpeppar 1 msk vitvinsvinäger 2 msk fiskfond 3 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 krm salt Tillbehör 800 gram potatis(ar) 1 krm salt 250 gram grön sparris Köp receptet Näringsvärde Kcal
Panerad Spätta med ljuvlig sås

Panerad Spätta med ljuvlig sås

Blanda vetemjöl, ströbröd, salt och citronpeppar på ett fat och Vispa upp ägget i en skål Doppa spättorna i ägg och sen i skorpmjöls röra
Varmrökt lax med citron- och dillsås

Varmrökt lax med citron- och dillsås

Ingredienser Portioner. 2 450 g delikatesspotatis 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 citron 1 dl crème fraiche 1/2 gurka 250 g varmrökt lax 1 huvudsallad Lägg till i inköpslistan
Varm citronsås till fisk

Varm citronsås till fisk

2 dl crème fraiche 34% 2 dl vatten 4 msk fiskfond 1 st citron ev. ca 1,5 msk idealmjöl citronpeppar efter behag eller  ca 1 krm svartpeppar
Tre såser till din grillade fisk

Tre såser till din grillade fisk

3 tomater. 11 gul lök. 11 kruka koriander. 11 kruka persilja. 11 citron - juice och zest. 11 dl olivolja. 11 röd chilli
Varmrökt lax

Varmrökt lax

Rökt fisk - sommarens snabbaste lunch eller middag. 2 portioner. 350 g varmrökt lax. Fänkålssallad. 1 litet fänkålsstånd
Paprikasås

Paprikasås

2 röda paprikor 2 schalottenlökar 0,5 grönsaksbuljongtärning 1 dl vatten 1,5 dl minifraiche (eller matyoghurt) 1 krm salt
Löksås

Löksås

Löksås till pannbiff inte till stekt fläsk3 gula lökar1 köttbuljongtärning4 dl vattenMaizenamjölsalt och peppar1 nypa sockersmör till stekningSkiva löken och stek den i smöret tills den får färg strö då på lite socker
Senapssås

Senapssås

2 msk smör. 13 msk vetemjöl. 15 dl mjölk, standard. 13 msk grädde (valfritt). 12 krm salt. 10,5 krm vit- eller svartpeppar
Grillat är godast!

Grillat är godast!

Vi älskar att grilla på sommaren. Det spelar ingen roll hur vädret är, sol eller moln, är det regn så kan man ta skydd under parasollet om man har järnkoll så att det inte händer något tokigt förståss
Lyxig gravlaxsås

Lyxig gravlaxsås

 Stöt dillfröna i en mortel. Blanda med socker, salt, senap och vinäger. Blanda i den färska dillen. Vispa i oljan, lite i taget
Hemlagad remouladsås

Hemlagad remouladsås

Remouladsås har jag faktiskt aldrig testat att göra själv men eftersom vi idag ska göra hemmagjorda fiskpinnar så tänkte jag att då måste vi ju ha remouladsås till
Remouladsås

Remouladsås

2 msk finhackad smörgåsgurka 1 dl hemgjord majonnäs eller  1 dl köpt majonnäs 1 dl crème fraiche 1 msk pressad citron 1 tsk dijonsenap 3 krm salt 1 krm vitpeppar 0,5 tsk gurkmeja
Enkel hummersås

Enkel hummersås

1 schalottenlök. 130 g smör. 11,5 msk vetemjöl. 12 dl vitt vin. 13,5 dl fiskbuljong eller vatten och en fiskbuljongtärning
Gräddsås

Gräddsås

3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk 2 msk kalvfond 0,5 msk soja 0,75 tsk salt

Crème fraichesås med senap och dill

Blanda crème fraiche med majonnäs, dill, pressad vitlök, senap, Franska örter, svartpeppar och ytterst lite salt, eller efter smak