1 klyftpotatis1.
Blanda mjölk och ströbröd, låt stå 5–10 minuter.2. Finfördela fisken tillsammans med salt och peppar i matberedare. Tillsätt ströbrödsblandningen, riven gul lök och ägg. Kör ihop till en jämn smet.3. Forma till fyra stora burgare eller mindre biffar. Stek dem i smör ca 3 minuter på var sida.4. Blanda majonnäs och hackad kapris.5. Servera som burgare med kaprismajonnäs och de andra tillbehören.
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 2 morötter 1/2 purjolök 1 röd paprika 360 g räkor i lake 1 msk olja 1 dl vitt matlagningsvin 1 msk majsstärkelse 2 dl spad från räkorna 2 dl vispgrädde 2 portionsbitar lax (à 140 g) salt cayennepeppar 1 ask färsk dill (à 20 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera med kokt ris blandat med gröna ärter. Halvtina torsken i kylen. Skär fisken i 1 1/2 cm tjocka skivor och lägg dem lite omlott i en smord ugnsform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.