Paj med röda vinbär och maräng
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1125 gram kallt smör
  • 11 äggula
  • 10,5 dl socker
  • 1 Fyllning och maräng: 0,5 liter röda vinbär, cirka 400 gram
  • 1 Maräng: 2 st äggvitor
  • 12 dl socker
  • 13 droppar ättikaGör pajskalet: skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg. Slå in i plast och ställ in i kylen i en halvtimme. Rensa och snoppa vinbär. Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord. Klä en pajform ca 24-26 cm diameter i diameter med pajdegen. Hacka några hål i pajdegen med en gaffel. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet i 15 minuter. Ta ut och låt svalna. Vispa under tiden marängen: vispa äggvitorna först på låg fart till ett löst skum. Häll i hälften av sockret och ättika och vispa på hög fart till ett hårt skum. Tillsätt resten av sockret på slutet och kör någon minut på hög hastighet tills man kan vända upp och ner på skålen. Fördela bären i pajformen. Fördela marängen över vinbären. Grädda vinbärs och marängpajen i 10-15 minuter i mitten av ugnen. Kolla så pajen ej bränns. Ta ut och låt svalna något. Servera vinbärsmarängpajen som den är eller med en kula vaniljglass.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.