Strö över flingsalt. Garnera pajen medrödavinbär eller lingon. Blanda med socker och havregryn. För att se om kolan är klar, droppa lite av kola smeten i ett glas med kallt vatten
Men så länge får vi njuta av glass, god mat, dricka en kopp kaffe och vara tillsammans med familjen. Förresten, jag är med i en tävling som Ica har, jag tävlar med min grillade kladdkaka
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
se, och den enda modifiering jag har gjort är väl egentligen bara att lägga till ingefära i pajskalet och toppa med annat än de rödavinbären som föreslogs i orginalreceptet
Garnera pajen medrödavinbär eller lingon. Strö över flingsalt. Blanda med socker och havregryn. För att se om kolan är klar, droppa lite av kola smeten i ett glas med kallt vatten
Sockerkaka med röd vinbärssirap. Fikabrödet tog vi sedan med oss ner till sjön när vi skulle bada. Häll den rödavinbärssirapen på toppen av kakan och låt
Häll kolasmeten i pajskalet och låt kallna innan vinbären läggs på. Lite havregryn i pajdegen gjorde den extra krispig och god, i övrigt lät jag skalet vara osötat
Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. Gelé använder jag mycket i såser och grytor på hösten och vintern, ger otroligt god smak även om man bara tar en liten klick
//Matilda Smulpajskladdkaka med vaniljkräm ochrödavinbär. Jag använde rödavinbär från min egna vinbärsbuske som bara dignar av röda bär i år, men förstås går det lika bra med ditt favoritbär
Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g rödavinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.