Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g röda vinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Havretäcke50 g smör 85 g strösocker [1 dl] 60 g havregryn [1,5 dl] 0,5 tsk vaniljpaste (eller 1 tsk vaniljsocker)
1200 gr smörVispa ägg och socker vitt och pösigt. 1Blanda bakpulver och vetemjöl och rör sedan ner blandningen med ägg och socker. 1Använd bakplåtspapper eller smörj och bröa en långpanna ca 25 x 35 cm. 1Häll smeten i formen och strö blåbär jämnt fördelat över hela ytan. 1Hyvla tunna smörskivor med hjälp av en osthyvel över smeten och strö till sist pärlsocker över. 1Grädda ca 20-25 minuter i 200 grader, kontrollera med provsticka. 1En snabb och enkel blåbärskaka som serveras som den är eller med vispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.