Koka upp hallon,vatten, rödavinbär honung/socker. Jag längtar efter att sitta ute och grilla och dricka gott sent in på småtimmarna, gå barfota och ha sand mellan tårna
Jag gjorde inte bara svartvinbärssaft av vinbären jag plockade häromdagen utan även gelé. Gelé använder jag mycket i såser och grytor på hösten och vintern, ger otroligt god smak även om man bara tar en liten klick
//Matilda Smulpajskladdkaka med vaniljkräm ochrödavinbär. Jag använde rödavinbär från min egna vinbärsbuske som bara dignar av röda bär i år, men förstås går det lika bra med ditt favoritbär
Mitt enda bidrag för att göra fudgen lite nyttigare är att pytsa i lite flisad mandel och frystorkade rödavinbär, som ger lite friskhet mitt i det söta
Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g rödavinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Rensa och snoppa vinbär. Fördela marängen över vinbären. skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg
Len Kolasemifreddo med Sötsyrliga RödaVinbär. Koka upp socker och vatten till en sockerlag, låt det koka några sekunder så att alla sockerkristaller smält och lägg därefter ner vinbären
Firar att jag är sugen på mina ”vanliga” grejer med den här smarriga mellanmålsskålen med banan, cashewnötsmör, cacaonibs, avokado, rödavinbär, honung och mandelmjölk till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.