Firar att jag är sugen på mina ”vanliga” grejer med den här smarriga mellanmålsskålen med banan, cashewnötsmör, cacaonibs, avokado, rödavinbär, honungoch mandelmjölk till
Men så länge får vi njuta av glass, god mat, dricka en kopp kaffe och vara tillsammans med familjen. Förresten, jag är med i en tävling som Ica har, jag tävlar med min grillade kladdkaka
Det kan hända att jag kanske bakar en kaka också, som jag kan ta med till jobbet, och kanske en vinbärspaj som vi kan kalasa på vid ett senare tillfälle
Blanda bären, vatten ochhonung i en kastrull och hetta upp. Sockerkaka med röd vinbärssirap. Fikabrödet tog vi sedan med oss ner till sjön när vi skulle bada
Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck
Kaka200 g smör 255 g strösocker [3 dl] 4 ägg 1,5 tsk vaniljpaste (eller 3 tsk vaniljsocker) 200 g mandelmjöl (eller 5 dl havremjöl, eller hälften av varje) [4 dl] 120 g vetemjöl (eller 100 g/1,5 dl durramjöl för glutenfri) [2 dl] 0,25 tsk salt ca 300 g rödavinbär, färska eller frysta och otinade [4–5 dl]
Toppad med banan, kiwi, rödavinbär, pumpakärnor, solrosfrön och valnötter. Blanda boveteflingor, vatten, vanilj, kardemumma lite salt i en kastrull och låt koka ihop på medelvärme
Servera vinbärsmarängpajen som den är eller med en kula vaniljglass. skär smör i kuber och blanda ihop med vetemjöl, äggula och socker hastigt i en bunke till en pajdeg
Toppa med pistachnötter, vinbäroch några gräslöksstrån. Riktigt somrigt (jag vet sommaren börjar vara över men det kommer ju fler sådana) och extragott med ett glas rosévin till
Kokossockret ger dessutom glassen en otroligt vacker färg som gör att jag omedelbart vill sätta tänderna i den och ta en stor tugga, mina ilande tänder till trots
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.