zest från 1 citron zest från 1 apelsin 1 tsk anisfrön 1 tsk kummin 1 liten bit ingefära 1 kanelstång 0,5 muskotnöt 204 g grädde 450 g kastanjehonung 6 ägg 40 g mörkt muskovadosocker 300 g stenmalet rågmjöl 150 g stenmalet vetemjöl 20 g bakpulver
5-10 g jäst. Bulldeg625 g mjölk (6,25 dl) 2 ägg 140 g strösocker 15 g salt 5-10 g jäst 10 g kardemumma, grovmalen 1 kg siktat Ölandsvetemjöl eller siktat vårvetmjöl 75 g osaltat smör, rumstempererat
Efter att ha tittat på Sebastien Boudet på Tv4-morgon och lyssnat på hans sommarprat i P1 kände jag att jag var nyfiken på hans bakteknik. Häll ut degen på mjölat bakbord och sträck ut degen 10-15 gånger, ta en titt på bilderna. Täck formen med plastfolie och ställ in brödet i kylen för jäsning i 24-36 h. Grädda brödet tills innertemperaturen är 98 °C, ca 50-55 min
När du märker att produktionen av gasbubblorna börjar avta innebär det att pH-värdet börjar sjunka, och då är dags att flytta burkarna till en svalare plats
Vart lite tyst här ett par dagar men det är inte för att jag legat på soffan inte nej tvärtom har varit på Surdegs kurs i Stockholm igen, med Sebastien Boudet (brödpassion)
Från Leilas bok " a pice of cake" det tog lite tid men blev så himla gott. Deg 1 5 5 g (1/10 pkt) färsk jäst3 3 dl kallt vatten5 5 dl vetemjöl specialDeg 2
Innan vi gick och la oss fick jag dock lust att baka pain au chocolate på färdig smördeg och det blev väldigt gott, choklad + nutella + smördeg är aldrig fel =)
Arbeta degen kraftigt för hand minst 10 minuter och 4-5 minuter i maskin. Värm ugnen till 250-275°C. rulla bullar (12-14 bullar av halva degmängden), lägg dem med lite mellanrum på plåten så att de jäser ihop till ett större bröd. Värm dem i ugnen före servering (150-175°C) så blir det knaprigt och gott. 600-660 g vetemjöl
painauchocolate Ingredienser. Här kommer ett snabbt och enkelt recept på jättegoda pain au chocoalte som bara tar 30 minuter att göra och som är supergoda att äta till frukost när man vill lyxa till det lite. 2015-07-17 @ 08
Häll den krossade mördegen i en springform, 24-30 cm i diameter, och platta till ytan ordentligt med hjälp av till exempel en liten palettkniv. Häll fyllningen i formen med mördegen och grädda i ugnen i 1,5-2 timmar. 220 g cassonade- eller strösocker. Fyllning 800 g färskost, se ovan 220 g cassonade- eller strösocker 250 g ägg, (5) 55 g vispgrädde, (ca 0,5 dl) 40 g vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.