Från Leilas bok " a pice of cake" det tog lite tid men blev så himla gott. Deg 1 5 5 g (1/10 pkt) färsk jäst3 3 dl kallt vatten5 5 dl vetemjöl specialDeg 2
detta brödet har min mamma bakat sedan jag var riktigt liten. det roliga är att i princip varje gång någon middagsgäst fick detta för första gången, så kom frågan ganska snart
Dessa bröd är himmelska. Självklart som nybakade men även när de tinas upp från frysen. De passar till frukosten, på utflykten, till en mustig soppa eller en smakrik sallad
Forma längderna som Painriche. 4 Painriche eller 3 Baguetter. Ugnsvärme - 275 grader för Painriche och för Baguetter ska temperaturen sänkas till 200 grader efter 8 minuter, se nedan. Följ receptet på Painriche men dela degen i 3 delar
Pain au Chocolat är ett favoritbakverk som härstammar från Franrike. Det är väldigt enkelt att göra och det har inte riktigt blivit populärt att baka pain au chocolat än i Sverige men förhoppningsvis så hittar fler den gömda skatten i att kunna baka det här goda bakverket oftare
Ett bröd som är lättbakat och som bara blir godare om det får jäsa länge. Den jästa degen skall inte knådas utan bara hällas ut på ett väl mjölat bord och sedan bara skäras i tre delar och bara formas eller fösas ihop till avlånga baguetter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.