Brödbok

Brödbok

Klickvänliga morotsfrallor

Klickvänliga morotsfrallor

1 bit jäst, stor som en ärta [ca 3 g] 3 dl vatten, kallt 2 dl fullkornsdinkelmjöl (eller grahamsmjöl) [110 g)] 3,5 dl vetemjöl special [210 g] 1,5 tsk salt 1,5 dl morot, finriven (60 g) blandade frön (t ex sesam-, solros-, hampa- eller vallmofrön)
Snabba tekakor

Snabba tekakor

50 g smör 7 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 msk bakpulver 4 dl mjölk (3 %)
Tomatbröd eller tomatbullar

Tomatbröd eller tomatbullar

Smula jästen och lös upp den i vattnet. Blanda alla ingredienser förutom mjölet. När allt är blandat tillsätts mjölet och arbetas / knådas ihop till en slät deg
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Dag 1. 500 g vatten 300 g hel råg 200 g solroskärnor 50 g linfrön 40 g salt. 1Dag 2. 500 g vatten 300 g mörk sirap 300 g grovt rågmjöl 300 g finmalt rågmjöl 300 g vetemjöl 60 g jäst hela fröblandningen, från dag 1
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 31 port 32 port 33 port 34 port 35 port 36 port 37 port 38 port 39 port 40 port 41 port 42 port 43 port 44 port 45 port 46 port 47 port 48 port 18 dl Rågsikt 1 dl Vetemjöl 2 tsk Bakpulver 2 msk Bikarbonat 1 msk brödkryddor (malda) 3 1/2 dl Mörk sirap 1 l Filmjölk (3 %)
Snabba Frallor

Snabba Frallor

25 g Jäst. 3 dl Vatten. 2 msk Olja