Mördegsbotten 100 75 g osaltat smör, rumstempererat 65 g strösocker 25 g sötmandel 1 nypa fint havssalt 50 g ägg, (1) 150 g fullkornsmjöl 25 g skrädmjöl
Fyllning 800 g färskost, se ovan 220 g cassonade- eller strösocker 250 g ägg, (5) 55 g vispgrädde, (ca 0,5 dl) 40 g vetemjöl
Just den här gången räddade jag en låda misshandlade ekologiska kvisttomater från att dö stora mögeldöden, men självklart funkar det att laga såsen på burkade, hela kvalitetstomater om man tycker att färska känns för lyxigt
Våga göra bearnaisesåsen frångrunden. Blir det för hett ta bort från plattan ett tag. Tag kastrullen från plattan och ställ på en fuktig disktrasa så står kastrullen stadigare
Degreceptet kommer ursprungligen från Reddit, och ser ut som följer. Pizzadegen är ju så klart grunden i det hela, är den kass kan man lika gärna ge upp
Receptet på bearnaisesås kommer från Olofs favoritkock Per Morberg. Smält smöret sakta i en kastrull, och ta det sedan från plattan, men försök ändå varmhålla det lite grann
Man kan fråga sig vad det egentligen innebär att laga mat frångrunden. Ska man verkligen laga mat frångrunden på riktigt så bör man rimligtvis mala sitt eget mjöl och bara använda färska råvaror
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.